newest-header

Spelen op de didgeridoo – Tenslotte

Het is niet mogelijk om daadwerkelijk Yolŋu yiḏaki te spelen zonder Yolŋu te ontmoeten en er zelfs les van te krijgen. Als het al mogelijk is voor een buitenstaander om dit onder de knie te krijgen. Maar hopelijk is deze informatie genoeg om een basis te leggen en heeft het je interesse aangewakkerd om te proberen nog méér te leren!

Veel geluidsfragmenten in dit hoofdstuk zijn afkomstig van de CD Hard Tongue Didgeridoo by Milkayŋu Munuŋgurr, die speciaal is bedoeld om de Yolŋu yiḏaki speeltechniek vanaf de basis te leren. Indien je serieus van plan bent om je deze techniek aan te leren, raden we je deze CD van harte aan als officiële bron van informatie gemaakt door een gerespecteerde Yolŋu speler. Want beter zo dan met behulp van iets anders. Djalu’s instructie-CD’s zullen je verder brengen. Op de bijlage van deze website vind je meer informatie over deze CD’s en andere opnames.

Natuurlijk ben je welkom om het van Yolŋu persoonlijk te leren, in Australië of tijdens een workshops met Yolŋu als zij op reis gaan. Maar voor nu zijn hier alvast wat voorbeelden van de mensen bij wie je les zou kunnen nemen.

Voorbeelden van Yolŋu spelers

Djalu’ Gurruwiwi

Milkayŋu Munuŋgurr

Mirarra

Burarrwaŋa

Djakapurra Munyarryun

Mirrwatŋa Munyarryun

Larry Winiwini

Gurruwiwi

Winiwini

Gurruwiw

Mizak Babamiku Gurruwiwi